O nama? Ponuda Kamini i roštilji Kamnini i roštilji Proizvodi od kamena Proizvodi od kamena Balkoni i terase Balkoni i terase Kupaonice,kuhinje,sobe,interjeri Kupaonice i kuhinje Stolovi i klupe Stolovi Bazeni Bazeni Grobnice Grobnice Stupovi i nadstrešnice Stupovi i nadstrešnice Obnova kamenih kuća Obnova kamenih kuća Oblaganja,popločavanja,zidanja Oblaganja i popločavanja Stepeništa i klupice Stepeništa i klupice Montažne kuhinje i roštilji Montažne kuhinje Urbana oprema Urbana oprema Mobilne kućice Mobilne kućice
Naši radovi
Drvena stolarija Drveni stolovi, škure i vrata Copyright © Kamen Dekor 2018. You are not allowed to copy any material from this website.

Sjedište i radionica:

Bajčići 46, 51500 Krk

damir.franolic@gmail.com (00385) 098 329 923 Kako do nas?

Obrt Kamen-dekor  osnovan je  početkom 2000. godine uspješno nastavljajući stoljetnu tradiciju obrade kamena i kamenozidarstva na otoku Krku. Sjedište obrta je u Malinskoj, a radionica i skladište nalaze se u selu Bajčić. Obrt je vlasništvu obitelji Franolić.Najveća naša vrijednost su naši radnici koji će uvijek sa zadovoljtvom ispuniti i najzahtijevnije želje naručioca bez obzira na potrebno vrijeme i trud. Da bi postigli vrhunsku kvalitetu mnogo ulažemo u nove alate i strojeve za obradu kamena. Kuće  obnavljamo u autohtonom stilu i tipologiji koju zahtijeva zadani lokalni ambijent i tisućljetni mediteranski sklad prirode i arhitekture.


Ponudom proizvoda, uslugama  i asortimanom kamena orijentirani smo pretežito na primorsku graditeljsku tradiciju. Tu tradiciju nastavljamo proizvodnjom kamenog namještaja (kameni sudoperi i kuhinje, stolovi, police, kamini,  kamene posude) i raznih kamenih elemenata za graditeljstvo (okovratnici, pragovi, balkoni, nosači, razne ploče,itd.),  renoviranjem kamenih kuća i uređenjem  okućnica.

U razmjeni iskustva i razgovorima o ekologiji i urbanizmu, kao i stalnim nastojanjima da se moderna tehnološka iskustva primjene u tradicijskoj gradnji, došlo se do ideje MONTAŽNIH I PRIJENOSNIH  KAMENIH OBJEKATA METALNE KONSTRUKCIJE koji bi se uklopili u primorski ambijent i bili lako prilagodljivi za sve namjene, a istovremeno postigli najviše standarde u energetskom, ekološkom, ekonomskom i estetskom pogledu. Mobilne kućice su čvrste metalne konstrukcije koja se oblaže termopanelima i tankim kamenim pločama. Prirodne kamene ploče za oblaganje mobilnih kućica moraju biti što tanje, prirodnog izgleda zidanog zida od masivnog kamena što se postiže rezanjem u tanke ploče (cca 2cm) i rezanjem kutnika u „L“ profile (iste debljine kao i ploče) za sve kuteve i otvore. Važno je naglasiti da je dizajn mobilnih kućica lako prilagodljiv. Radi se o vizualnoj, estetskoj vrijednosti i prepoznatljivosti. Kamene mobilne kućice koje proizvodimo izgledom se prilagođavaju lokalnoj tipologiji čime se postiže vrhunska urbanistička vrijednost. Slogan Kamen-dekora glasi: “Mediteran kakav bi trebao biti“. Naš je cilj zadovoljiti tržišne potrebe ali tako da ne nagrđujemo okoliš. Mobilne kućice koje proizvodimo i prodajemo također uređujemo i kao mobilne sanitarne čvorove. Proizvodni pogon nalazi se na otoku Krku u mjestu Bajčići.

Specijalizirali smo se za popločenje i oblaganje na način da se postigne dojam starinskog izgleda masivnog kamena, ali tankim kamenim oblogama. Kamenu dajemo izgled konstrukcijskog elementa, a ne samo dekoracije i to tako da kuteve pilimo  u „L“ profile a kamene  ploče se ugrađuju tako da se  postigne izgled  tradicijske  gradnje. Sposobni  smo  dograditi i urediti kamenu kuću uz korištenje modernih konstrukcija,  materijala i izolacija (debljine do 20 cm) tako da u potpunosti  postignemo tradicijski  izgled  fasade.

Proizvodimo i razne kamene ploče za popločavanja  i oblaganja. U primorski ambijent  odlično  se uklapaju kamene ploče prirodne površine za dvorišta i parkirališta koje se mogu dodatno pjeskariti ili „štokovati“. Za terase i interijere su vrlo tražene „antik“-ploče (pjeskarena  i četkana površina).

U našem skladištu možete kupiti proizvode i obrađene  kamene ploče  od većeg  broja tvrdih vapnenaca  kao  što su istarski vapnenci (kanfanar, selina,kirmenjak) i  prirodnih ploča (benkovački, cazinski, istarski).

Roštilji i kamini koje izgrađujemo  svi  do jednoga  odlično funkcioniraju jer ih  gradimo prema  nacrtima i tabličnim mjerama. Prema  istim mjerama rekonstruiramo i starinska  ognjišta koja  na taj način  vraćamo u funkciju.

Domišljato smo osmislili način  izrade  stepenica  koje se doimaju kao da su izrađene  od masiva iako se spajaju  više  dijelova ljepljenjem.

Obrt Kamen dekor nudi Vam usluge iskopa i zemljanih radova mini bagerom. Obratite nam se za sve vrste zemljanih radova i iskopa: kopanje kanala, iskopi za temeljnu ploču, iskopi za vodovodne instalacije, uređenje okućnice, iskopi zemlje, dovoz i odvoz zemlje, pijeska i građevinskog materijala; iskopi za septičke jame, dovoz pijeska i zemlje i dovoz šljunka. Nudimo i usluge kamionskog prijevoza, dovoza i odvoza zemlje, pijeska i ostalog materijala. Sve vrste zemljanih radova i iskopa na jednom mjestu. Naši mini bageri i stojevi su mali i okretni. Nudimo mini strojeve (mini bagere) marke JCB i HITACHI.


Obrt Kamen dekor nudi vam uslugu izgradnje nove kuće i rekonstrukciju stare kamene kuće. Spremni smo preuzeti cijeli projekt izgradnje kuće te Vam nudimo izradu po principu ključ u ruke. Dugogodišnja tradicija obrade kamena i kamenozidarstva na otoku Krku garancija je vrhunske kvalitete. Ukoliko je riječ o gradnji nove kuće ili obnovi stare kamene kuće obratite nam se s povjerenjem - obrt Kamen dekor Krk.

Poznati  smo po maštovitoj izradi i velikom izboru kamenih sudopera, stolova, klupa i ostalog kamenog namještaja.